به گزارش روز سه شنبه اگزیم نیوز از سازمان بورس، وحید روشن قلب درباره روشهای افزایش سرمایه شرکتها، اظهار داشت: از ابتدای سال جاری تاکنون، برای ۱۴۸ شرکت مجوز انجام افزایش سرمایه از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار صادر شده که از مجموع ۲۰۰ هزار میلیارد تومان مجوز صادر شده، ۹۹ هزار میلیارد تومان مربوط به انجام افزایش سرمایه از محل آورده نقدی و مطالبات سهامداران، ۷۰۰۰ میلیارد تومان از محل سلب حقتقدم از سهامداران فعلی شرکت، ۷۶ هزار میلیارد تومان از محل سود انباشته و اندوختهها و ۱۸ هزار میلیارد از محل مازاد تجدید ارزیابی داراییها بوده است.
وی تاکید کرد: فرایند افزایش سرمایه یکی از موضوعات مهمی است که از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار کنترل میشود و شرکت ملزم به معرفی متعهد پذیرهنویسی است تا در صورت خریداری نشدن حقتقدمها، متعهد اقدام به خرید حقتقدمهای استفاده نشده کند.
روشن قلب با بیان این که افزایش سرمایه در شرکتها مطابق با مقررات قانون تجارت و سایر قوانین به چهار روش کلی قابل انجام است، گفت: در این فرایند ابتدا هیئت مدیره شرکت گزارش توجیهی انجام افزایش سرمایه را تهیه و به صورت فوری به سهامداران افشا میکند و پس از آن بازرس قانونی شرکت نسبت به گزارش توجیهی تعیین شده از سوی هیئت مدیره شرکت، اظهارنظر کرده و پس از آن، شرکت با تکمیل سایر مستندات لازم برای بررسی افزایش سرمایه درخواست صدور مجوز افزایش سرمایه را برای سازمان ارسال میکند.
فرایند تصویب افزایش سرمایه
مدیر نظارت بر بازار اولیه سازمان بورس با تاکید بر این که فرایند تصویب افزایش سرمایه در دو مقطع باید به تصویب ارکان شرکت برسد، گفت: در مقطع اول هیئت مدیره شرکت گزارش توجیهی را تهیه خواهد کرد و در صورت تایید بازرس قانونی و سازمان، مجمع شرکت در پایان کار در خصوص اینکه این افزایش سرمایه را تصویب کند یا خیر تصمیمگیری میکند. اما تصمیم نهایی در خصوص این افزایش سرمایه بر عهده سهامداران شرکت است و آنها میتوانند تعیین کنند که این افزایش سرمایه انجام شود و یا با آن مخالفت کنند.
روشن قلب با اشاره به این که سازمان بورس و اوراق بهادار پس از بررسی مستندات ارسالی، در صورت تکمیل بودن گزارشها مجوز افزایش سرمایه را صادر خواهد کرد، افزود: پس از صدور مجوز افزایش سرمایه از سوی سازمان بورس، مجمع فوقالعاده شرکت در خصوص تصویب و یا تصویب نشدن افزایش سرمایه تصمیمگیری میکند.
نظر شما